suikervrij

De beperkte opties in suikervrij snoep van hoge kwaliteit.

De beperkte opties in suikervrij snoep van hoge kwaliteit.

Candy Freaks opende zijn deuren in het voorjaar van 2012. Onze belangrijkste focus lag op biologische en natuurlijke snoepjes die het vlaggenschip van onze winkel zijn geworden.

Helaas konden we geen kwaliteitssuikervrije biologische snoepjes vinden, afgezien van wat pepermuntjes en kauwgom.

De meeste suikervrije snoepjes die wij aanbieden zijn 100% natuurlijk, maar niet biologisch. Het lijkt erop dat de toonaangevende fabrikanten van biologische zoetigheden geen belang hebben bij het aanbieden van gezondere en minder calorische producten door middel van suikervrije opties.

We kwamen een paar biologische snoepjes tegen die gezoet waren met stevia, maar helaas, hoewel stevia naar onze mening een acceptabele suikervervanger is vanuit gezondheidsperspectief, heeft het wel invloed op de smaak van het eindproduct. Met andere woorden, de met stevia gezoete snoepjes die we proefden waren verre van het soort producten dat we met trots zouden verkopen.

In de natuurlijke sectie van onze winkel hebben we momenteel een hele selectie suikervrije snoepjes gezoet met maltitol, een polyol of, met andere woorden, een suikeralcohol die als een haalbare optie voor suikervervanger kan worden beschouwd (we raden u aan om bezoek onze FAQ-sectie en lees de antwoorden op de volgende vragen: Wat is een suikeralcohol? Wat is Maltitol? Wat is Xylitol?).

Hoewel maltitol veilig is voor diabetici, heeft het een vrij hoge glycemische index in vergelijking met xylitol. Helaas hebben we vanaf vandaag bijna geen kwaliteitssnoepjes gevonden die zijn gezoet met Xylitol. Wat jammer, aangezien Xylitol, afgezien van een lage glycemische index en een laag koolhydraatgehalte, een ontstekingsremmer is die de tandgezondheid bevordert, omdat het ook werkt als een antibacterieel middel voor de mond.

Natuurlijk zijn er tonnen suikervrij snoep van gerenommeerde fabrikanten op de markt verkrijgbaar. Helaas bevat meer dan 99% van alle suikervrije opties aspartaam, sacharine of sucralose (niet te verwarren met sucrose), allemaal kunstmatige suikers, vergif voor het lichaam!

We screenen voortdurend alle continenten in de hoop kleine lokale fabrikanten te vinden die natuurlijke en/of biologische suikervrije snoepjes kunnen aanbieden. Voor degenen die dit artikel lezen en die misschien een bedrijf kennen dat natuurlijke suikervrije snoepjes van hoge kwaliteit maakt, nodigen we je uit om zo snel mogelijk contact op te nemen met Candy Freaks!

We overwegen zelfs om in de toekomst een eigen lijn suikervrije snoepjes te ontwikkelen. Een dergelijk plan is echter op een laag pitje gezet, aangezien Candy Freaks zich nog in de fase van initiële ontwikkeling bevindt: we moeten de huidige projecten die we hebben ondernomen (muziek, video's, meubels enz.) afronden en lanceren voordat we betrokken raken als snoepfabrikant. Desalniettemin hebben we de productie van suikervrije snoepjes al opgenomen en begroot in ons algemene bedrijfsplan.

Mensen zijn bereid om twee keer zoveel te betalen voor biologische producten vanwege gezondheidsredenen, maar als het gaat om biologische snoepjes, zijn er alleen producten op basis van sucrose beschikbaar... het slaat gewoon nergens op!

Concluderend, ook al zijn we er trots op een uitgebreide selectie suikervrije snoepjes te bieden, variërend van drop tot snoep en van hard snoep tot toffees, we zijn nog niet tevreden met de verzameling suikervrije snoepjes die we aanbieden! Laten we onze huidige collectie maar als ‘work in progress’ beschouwen!

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.